Özveri Sözleri Özveri ile ilgili Güzel Sözler

Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.. M. Kemal Atatürk

Ormanları düşüncesizce mahvediyorsunuz ve çok geçmeden yeryüzünde hiçbir şey kalmayacak. Tıpkı bunun gibi, insanları da düşüncesizce mahvediyorsunuz ve sayenizde çok geçmeden yeryüzünde ne sadakat, ne iffet, ne de özveri kalacak.
Anton Çehov

Bu adam içinde tükenmişlik, çevresinde bu çölle, yolunun üzerindeki sessiz bir taraçanın karşısında durduğunda bir an, onurlu hırslar, özveri ve azimle dolu hayallerin önündeki boşlukta uzandığını gördü.
Charles Dickens / İki Şehrin Hikayesi

Sevgi,ilk önce vermektir, almak değil.
Üretken kişilik için vermenin çok farklı bir anlamı vardır.Onun için vermek,gücün en iyi ifadesidir.Özellikle verme olayında gücümü,zenginliğimi,üstünlüğümü hissederim.
Bu coşkuyu ve yeteneği görmem beni mutlu eder.İçim içime sığmaz,kendimi verici,canlı ve sevinç içinde biri gibi hissederim.Vermek insanı almaktan daha çok mutlu eder,bir özveri olduğundan değil,verme eylemi sırasında insanın canlılığının açığa çıkmasındandır.
Erich Fromm / Sevme Sanatı

insanoğlu dünyayı iyileştirip güzelleştirmek istemesiyle, kendisini görevlere adamasıyla büyüktür. Tanrıların krallığında kazanılacak büyüklük yoktur. Çünkü orada her şey aşamalı bir düzendedir: Sınırsız bir varoluş, özveri, dinleme, zevk ve neşe vardır, işte bu nedenle, acı çekmekten ve çalışıp çabalamaktan bunalıp ezilmiş, felâketler ortasında bile sevebilen insanoğlu, yüceliğini ve yüksek değerini ancak bu dünyanın krallığında bulabilir.”
Alejo Carpentier

İnsandan değil ama yaşamdan nefret ediyorum.Ben kötümserim, insan düşmanı değilim; tersine, tüm nefretimi iyimserliğe adadım, çünkü iyimserlik mücadele edilecek kötülük olmadığına, erdemin başlangıcı olan çaba ve onun kutsanması olan özveri dışında herşeyin hoş görülebilir, meşru, gerekli olduğuna inandırarak insanı onursuzlaştırıp sinirlendirir.
Arthur Schopenhauer

Sevgi gibi,mutluluk da devamlı kalıcı değildir.
Bu iki duygu da bakım ister,çiçeğe benzerler,özen ister,özveri ister.
Sevim Asımgil

Her zaman bir kahraman ararız ama çok az kahramanımız vardır. Nelson Mandela belki de gezegenin son gerçek kahramandır. Yaşayan bir aziz olarak, milyonların saygısını kazanmış, güler yüzlü bir özveri ve doğruluk sembolüdür. Ama bu, tek boyutlu imgedir. 
O, bir azizden başka her şey olduğunu size söyleyecek ilk insandır ve bu alçakgönüllülüğü göstermelik değildir.
Richard Stengel

Sürekli bir kin ve hiddetle burnundan soluyan insanlar olduk. İşlerimizi sevmez olduk. Köşeyi dönmek, volisini vurmak, iş becermek, çalışmayla elde edilemeyeni şu ya da bu partiye partizanlık ederek kolayca elde etmek olanağı, insanlarımızda ne özveri, ne yurt çıkarı düşüncesi, ne de insaf bıraktı.”
Haldun Taner

Ama büyük sevgiler özveri isterdi.
Jack London

Manastır,sonucu yüce bir özveri olan olağanüstü bir egoizmdir.
Victor Hugo

Bütün bunların benim için kötü bir davranış olduğunu ve vicdanımın beni bir gün suçlayacağını varsayalım,başkalarına iyilik yaptığım için sadece bana yöneltilen bu suçlamaları,bu kötü davranışın sadece bana zarar verdiğini kabul etmek:
İşte özveri,erdem budur.
Victor Hugo /Sefiller

Hakikat site ve medeniyetinin harcında kurban kanı vardır. Bir trajik unsur olsun diye değil. İnsan gibi hayvanlarında katıldığı dilsiz bir özveri yarışı realitesidir bu. 
Babanın özverisi: oğlun kurban olmasına razı oluşu. Oğlun özverisi: kendinin kurban edilişine baş kaldırmaması, isyan etmemesi, bıçağın özverisi, yani cansız eşyanın bu özveridestanına katılışı, kesmemesi
Sezai Karakoç

Oyun oynayan çocuğun ihtiras halinde duyduğu bir şey de ötekilerini geçmek, “birinci olmak”tır. Bugünün insanları, en anlamsızından en ciddisine kadar bu çocukça hevesi, her şeye sokmuşlardır. Bugün, rekor kırmak herkes için amaç olmuştur. 
Eskilerin amacı olgunluk, barış, özveri idi.
Giovanni Papini
Facebook Twitter instagram Google+ Pinterest Youtube
Hesaplarımızdan Takip Ederek Bize Destek Olunuz
Yorumlar