23 Nisan ile ilgili Kutlama Mesajları

En Güzel 23 Nisan ile ilgili Kutlama Mesajları


Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. 
M. Kemal Atatürk Çocuk Bayramınız kutlu olsun.

Çocuklarımıza gereken özeni göstermek, onlara güzel yarınlar hazırlamak, aslında geleceğimizi sağlam temeller üzerinde kurmamız anlamına gelmektedir. Bayramınız kutlu olsun.

Çocuklarımıza yaşatacağımız bayram sevinci, onların ulusal egemenlik bilinci ve ulusal egemenlik değerleriyle bütünleştiğinde değer kazanacak ve anlam bulacaktır.

Çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyetinin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Ne mutlu Türk çocuklarına…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın bayramı olmakla birlikte, bizlere de gurur duyacağımız şekilde, onları iyi yetiştirme zorunluluğumuzu hatırlatmalıdır.

23 nisan kutlu olsun
resimli 23 nisan mesajları

Bu gün halk iradesinin ülke yönetimine geçtiği, hakimiyet kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirlendiği günün yıl dönümüdür. 96. yılını kutladığımız bu günde milletçe duyduğumuz gurur ve mutluluk çok büyüktür.

İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu değerli armağanı, aynı ruh ve inançla geleceğin müreffeh Türkiye’sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Sevgili çocuklar; biliniz ki bayrağını, vatanını, milletini, ailesini ve arkadaşlarını seven çocukları, mutlu bir gelecek, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye beklemektedir. Bayramınız kutlu olsun.

23 nisan çocukların bayramı kutlu olsun
ulusal egemenlik çocuk bayramı 23 nisan

Dünyaya barış tohumları serpen ve her yıl dünyanın dört bir tarafından çocukları bir araya getiren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; milletler arası bir kaynaşmanın da simgesi olmuştur.

23 Nisan 1920 tarihi, bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği önemli bir gündür. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun.

Ülkemizin hangi şartlarda, hangi zorluklarla kurulduğunun çocuklarımıza iyi öğretilmesi, iyi özümsetilmesi; hiç kuşkusuz onların, ailelerine, içinde yaşadıkları topluma ve ülkemize faydalı olma azimlerini, kuvvetlerini artıracaktır.

Gücünü Türk Ulusuna güveninden ve sevgisinden alan Mustafa Kemal Atatürk,  ileri görüşlülüğü ve aydınlık yarınlara ulaşmayı amaçlayan planlı düşüncelerini adım adım yaşama geçirmesi sonucu, 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Her yıl, bugün bazıları yaşlı, bazıları yetişkin olan yüzlerce çocuk, ülkemizde en iyi şekilde ağırlanarak, ülkelerine birer “barış elçisi” olarak gönderilmektedir. Bu yönüyle de 23 Nisan, dünya barışına da hiç kuşkusuz büyük bir katkıda bulunmaktadır.

Eğer; bugün dünyanın dört bir tarafındaki milyonlarca insan dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin insani değerlerle birbirlerine sarılabiliyorlar, birbirleriyle kaynaşabiliyorlarsa, bunda, yıllardır dünya çocuklarının kaynaşma merkezi olan Ülkemizdeki Çocuk Bayramı’nın payını göz ardı etmek mümkün değildir.

Milletimizin gayreti, ülkemizin gelişeceğinin, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkacağının göstergesi olup yolumuz açık, geleceğimiz aydınlıktır. İşte böyle bir Türkiye, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en değerli armağan olacaktır.

23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen yüce Türk Milletinin uyanışını; esaret zincirlerini kırıp, bağımsızlık için şahlandığı günü simgelemektedir.

Cumhuriyet Türkiye’si ile kazanılan birikim ve tecrübe yolumuzu aydınlatacaktır. 23 Nisan’ın, sadece millî egemenlik bayramı olarak değil, aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanmasının özel bir anlamı vardır. Bu, milletimizin ve Atatürk’ün siz çocuklara verdiği önemin, inancının ve güveninin en önemli göstergesidir.

Yüce milletimizin ve devletinin geleceği olan yavrularımız; sizler milletimiz ve ortak değerlerimiz için umut ve güven kaynağısınız. Siz; sizden sonra gelecek olan nesillerin, sizler gibi mutlu ve umutlu olabilmesi için büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Bu nedenle size inanıyor ve sonsuz bir güven duyuyoruz. Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir.

23 Nisan ile ilgili Kutlama Mesajları ile ilgili aramalar 23 nisan kutlama mesajları  23 nisan sözleri kısa  23 nisan şarkısı sözleri  23 nisan şiirleri  atatürk'ün 23 nisan ile ilgili sözleri  23 nisan ile ilgili söylev  23 nisan şarkıları  23 nisan anlamlı yazılar
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI
Hesaplarımızdan Takip Ederek Bize Destek Olunuz
Sizinde Aklınızda Güzel Sözler Varsa Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz.
Yorumlar