10 Kasım ile ilgili Güzel Sözler

10 Kasım ile ilgili Güzel Sözler


10 KASIM ATATÜRK’ Ü ANMA SÖZLERİ
”Yüzyıldan beri Küçük Asya’nın çıkardığı en büyük lider.” (The Japon Chronicle)

”Şaşırtıcı ve çekici bir kişi. Asker olarak büyük, fakat devlet adamı olarak daha büyük.” (Japon Times)

”Atatürk, yirminci asrın en büyük gerçeğini yaratan adamdır.” (Kopenhag Nasyonal Tidende)

”Hiçbir memleket, yeni Türkiye’ nin Ata’ sı tarafından başarılan kadar güçlü, hızlı ve kökten bir yenilik hamlesine erişmemiştir.” (Bulgar Dness Gazetesi)

”Dünya sahnesinden tarihin en dikkatli, çekici adamlarından biri geçti.” (Chicago Tribune)

”Atatürk, Türk Milleti’nin ruhunda Türk Bayrağı gibi dalgalanan bir baştı.” (Daily Telegraph)

”Atatürk’ ün yurt kurtarıcı olduğunu, milletlerin en vefalısı olan Türkler asla unutmayacaklardır.” (Noell Roger Gazetesi)

”Bu, insanlığa denenmiş bir felsefe örneği olarak sunulabilir. Atatürk yüz yıllara sığabilecek işleri on yılda tamamladı.” (Gerrad Tongas Yazar)

”Atatürk Türkiye’ yi tek düşman kalmaksızın bırakmıştır. Bu zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.” (Alman Volkischer Beobachter Gazetesi)

”Denilebilir ki onsuz, İslam alemi yolunu bulabilmek için elli yıl daha bekleyecekti.” (Berthe Georges Gaulis)

”Türkiye’ yi yaratan, tarihimizin bu en Büyük Adam’ ını başımı en derin hürmetle eğerek selamlarım.” (Prof Morrf İsviçre)

”Yalnız bir asker değil, aynı zamanda yüzyılımızın bir daha göremeyeceği bir dahi idi.” (Prof. Sekretan İsviçre)

”O kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı.” (Prof. Walter L. Wriht Jr. Almanya)

”Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dahilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir.” (Ennehar Gazetesi 1938)

”Çağımızda hiçbir isim Atatürk’ün adı kadar büyük saygı yaratmamıştır.” (Observer Dergisi, İngiltere)

”Bu Türk Milleti yastadır. Çünkü yeni Türkiye’nin yaratıcısı olan eşsiz şefini kaybetmiştir.” (Stipsi Gazetesi, Arnavutluk)

”Atatürk öyle bir insandır ki, hayali değildir. İstediğini bilir, bildiğini yapar, yapamayacağı birşeyi de istemez.” (Avusturyalı Heykeltraş Krippel)

”İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır o, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.” (Gladys Baker Gazeteci)

”Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin dev gibi bir simgesi idi, O, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı.” (National Tidence Gazetesi, Danimarka)

”O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.” (Emanullah Han Afganistan Kralı)

”Devletimizin banisi ve milletimizin fedakar, sadık hadimi, insanlık idealinin aşık ve mümtaz siması; Eşsiz kahraman Atatürk! Vatan sana minnettardır.” (İsmet İnönü)

”Yüzyılımızda, ”Olmayacak hiçbir şey yoktur.” şeklindeki tarihi gerçeği ispatlayan ilk adam olmuştur.” (Esti Ujsag, Macaristan)

”Bir milleti, uçurumun kenarından sarsılmaz azmiyle kurtaran, kuvvetlendiren, yükselten yöneticiler arasında Atatürk, en birincisidir.” (Timpul Gazetesi, 12 Kasım 1938)

”Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.” (Adolf Hitler, Almanya Devlet Başkanı)

”Atatürk, tarihte teşkilatçı bir dahi, bir milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısı olarak kalacaktır.” (lndependance Romaine Gazetesi, Romanya, 12 Kasım 1938)

”O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmağa uğraşan bir kahramandı.” (Prof. Walter L. WRlHT, Almanya)

 Ünlülerden 10 Kasım Mesajları, Ünlülerden 10 Kasım Anma Mesajları Kısa, Ünlülerden 10 Kasım Mesajları Facebook, Ünlülerden 10 Kasım Mesajları Yeni  Dünya Basınında 10 Kasım Mesajları, Dünya Basınında Çıkan 10 Kasım Mesajları, Dünya Basınında Atatürk Mesajları, Dünya Basınında 10 Kasım Mesajları Facebook
Atatürk’e Özlem Sözleri 10 Kasım İle İlgili Sözler
Sizinde Aklınızda Güzel Sözler Varsa Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz.
Yorumlar