Kardeşlik Sözleri Yazıları

Kardeşlik Sözleri Yazıları


Hayat her zaman istediğimiz seviyede ilerlemeyebilir. Öyle anlar gelir ki tökezleriz, düşeriz.
İşte gerçek dostlarımız tam da bu anda karşımıza çıkar. Arkadaşlarımızdan ayrılır, bizim için ellerinden gelen tüm fedakârlıkları gösterirler. O arkadaşlarımız artık kardeşimiz gibi olur.
Sırtımızı istediğimiz gibi yaslayabiliriz.

Kardeşlik öyle bir kavramdır ki, gerçek anlamı aynı karından gelmedir.
Ama bazen hayatta karşımıza öyle insanlar çıkar ki, aynı karından olmasak bile aynı hissi yaşatırlar bize.

Hayat bize bazen kazık atar. Bunu yaparken de çevremizdeki insanları kullanır.
Kardeşim dediğiniz insan bir bakmışsınız hayatın tuzağına alet olmuş size kazık atıyor.

Kardeşlik bağı her şeyden farklıdır. Öncellikle bunu bütün kalbinle hissedersin.
İstemsiz bir şekilde büyük bir güven duygusu belirir bir anda. İşte bu yüzden karşınıza çıkan bu insanları asla bırakmayın sıkıca tutunun.

Yanınızda kardeşlerim dediğiniz kişiler olduğu sürece bu hayattan korkmanıza gerek yoktur.
Çünkü onlar sizin için ellerinde geleni yaparlar. Tam pes ettiğiniz zamanlarda ellerinizden tutup kaldırırlar. Yapamayacağınız bir engel çıktığında karşınıza, sizi omuzlarında taşırlar gerekirse.

Bir dostluğun başlaması ve gelişip kardeşliğe dönüşmesi, yalnızca size bağlı değildir.
Çift taraflı olan bu bağda iki tarafında birbirini en iyi şekilde anlaması ve saygı duyması gerekir. Günün birinde dostluk kardeşliğe dönüştüğünde, bir daha asla sarsıntı geçirmez ve ne olursa olsun hep aynı şekilde devam eder.

Kardeşim dediğiniz bir insanın gerçekliğini, zamanla anlarsınız. İşin içine maddiyat girdiği vakit her insan nasıl biri olduğu açıkça belli eder. İşte tam da bu anlarda, kardeşlik duygunuz ya tam anlamı ile pekişir ya da tamamen ortadan kalkar.

Bu hayatta kardeşim diyebileceğiniz kişiyi iyi seçmelisiniz. Sizi yarı yolda bırakan, elini taşın altına koymaktan çekinen kimselerden uzak durmayı bilmelisiniz. Çünkü gerçek kardeşlikte, şartlar ne olursa olsun yan yana olmak gereklidir.

Bu hayatta yalnız yürümek zordur. Önüne çıkan engelleri aşmak için onun sana, senin de ona destek çıkabileceğin bir kardeşin olmak zorundadır. Senin birlikte yürüdüğün yolda yürümeli, her zaman yanında olmalıdır. İşte böyle bir kardeşe sahipsen, hayat sana hiçbir zorluk çıkarmaya tenezzül bile edemez.

Bazen öyle anlar gelir ki, bitmiş tükenmiş hissedersin. Kalkıp mutfaktan su içmeye bile halin olmaz. İşte bu anlarda kardeşim dediğin kişi çıkar gelir. Seni kör, dipsiz kuyudan alır düzlüğe koyar.
Kardeş olmak bu gerektirir ve bu yüzden önemlidir.

Kardeş dediğin, yeri geldiğinde seninle gülüp eğlenir, yeri geldiğinde son sigarasını, belki de cebinde ki son parasını hiç tereddüt etmeden verir. Kardeşlik öyle bir şeydir ki, hiçbir zor şart bunu bozamaz.

Dışarıda bir hayat var. Bu hayat zor ve o kadar acımazsız ki, önüne çıkanları silip kenara atıyor. Lakin güvenebileceğin bir kardeşin varsa, hayatın sana oynayacağı en büyük oyun bile senin için çocuk oyuncağı kalır.

“Hayatta en büyük arkadaşın sen olabileceğin gibi hayattaki en büyük düşmanın gene sen olabilirsin. Seçimini yap ve kendin için arkadaşı mu yoksa düşmanı mı olacağına karar ver. Hayattaki tüm acıları atlatabilirsin, her şeye karşın mesut olmayı muvaffak olabilirsin, istersen kötü alışkanlıklarını bırakabilir ve her vakit yine başlayabilirsin. İstersen kendine yeni bir hayat kurabilirsin. Şayet kendinin arkadaşı olabilirsen..

Kardeş demek; Küçükken kıskandığın, ergenlikte kızdığın, ilerleyen yaşlarda hicbirseye değişemeyeceğin insan..Seni olduğun gibi kabul eden, koşulsuz seven, aynı candan, aynı kandan olan, birlikteyken birbirinizi yediğiniz, ayrıyken özlediğiniz insandır.

Etiketler : Kardeş ile İlgili Sözler, Kardeşlik ile İlgili Sözler, Kardeş Sözleri, Kardeşlik Sözleri, Kardeş ve Kardeşlik Sözleri, Kardeşlik Hakkında Sözler, Kardeşlik Hakkında Hadisler, En Güzel Kardeş ve Kardeşlik Sözleri, En Güzel Kardeş Sözleri, En Güzel Kardeşlik Sözleri, Kardeş Sözleri Facebook,
Kardeş ile İlgili Sözler, Kardeşlik ile İlgili Sözler, Kardeş Sözleri, Kardeşlik Sözleri, Kardeş ve Kardeşlik Sözleri, Kardeşlik Hakkında Sözler, Kardeşlik Hakkında Hadisler, En Güzel Kardeş ve Kardeşlik Sözleri, En Güzel Kardeş Sözleri, En Güzel Kardeşlik Sözleri, Kardeş Sözleri Facebook,
Sizinde Aklınızda Güzel Sözler Varsa Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz.
Yorumlar