Kitap ile ilgili En Güzel Mesajlar

• Kitap ile ilgili En Güzel Mesajlar Yeni •


Biz zevk için harcadığımız paradan fazla, kitap için sarfetmediğimiz müddetçe, bu ülke hiç bir zaman medeni bir ülke olamayacaktır. (Elbert Hubberd)

Hiçbir kitap mutlu olmayı öğretmez, ah mutluluk bir bilgi olsaydı o zaman soran kalmazdı. (Lermontov)

Kitaba aşık bir kimse için kitaptan daha sadık bir arkadaş, daha faydalı bir yardımcı, daha neşeli bir dost olamaz. (Isac Barrow)

Kitaplar çok iyi dostlardır; ama ödünç verildiklerinde çok acı çekerler, öylesine kırılırlar ki bir daha asla geri dönmezler. (Rober de Flers)

Kitap basımı icadı, dünya tarihinin en mühim hadisesidir. (Victor Hugo)

Önce iyi kitaplar okuyun, yoksa onları elinize almak için, hiçbir istek duymazsınız. (Henry David Thoreau)

Bir kitabın ne kadar okuyucusu varsa, o kadar değişik çeşidi var demektir. (Anatole France)

Bilimde en yeni, edebiyatta en eski kitapları oku. (Bulwer Lytton)

İyi bir kitap, düşünen insana yaşam veren kandır. (John Milton)

En kötü kitabı yazan bile, kitap yasaklayandan daha saygılı ve daha az zararlıdır insanlığa. (Sabahattin Eyüboğlu)

Kitaplar, hiç solmayacak bitkilerdir. (L. Annaeus Seneca)

En yüksek uygarlıkta kitap hala en yüksek zevktir, onunla kendilerini doyurabilen insanlar, felaketlere karşı panzehire sahiptirler. (Ralph Waldo Emerson)

Elimde olsaydı her karış toprağa, buğday eker gibi kitap ekerdim. (Horatius)

İyi bir kitabın, iyi seçilmiş ve iyi bakılmış bir meyve ağacına benzediğini söylemek, hakikaten daha azını söylemek demektir, onun meyveleri yalnız bir mevsimlik değildir. (Calvin Coleridge)

Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır. (L. Annaeus Seneca)

Ben kitaplarımı değil, kitaplarım beni ortaya çıkarmıştır. (Montaigne)

Asıl iktidarın kitapta olduğunu gördükten sonra, hükümdarlar da kaleme sarılıp kitap yazmaya başladılar. (Alfred de Vigny)

Bir adama bir kitap sattığın zaman, ona yalnız yarım kilo kağıt, mürekkep ve tutkal satmış olmazsın, ona tamamıyla yeni bir yaşam satmış olursun. Sevgi, dostluk, mizah ve geceleyin denizde dolaşan gemiler, eğer o kitap gerçekten benim anladığım anlamda bir kitapsa, onun içinde bütün gökler ve yer vardır. (Christopher Morley)

Kitap, yalnız kalmış adamın dostudur. (Georges Duhamel)

Güneş dünya için ne anlama geliyorsa, kitap da benim için aynı anlama gelir. (Earl Nightingale)

Bir kitapta altını çizdiğimiz yerler, doğrudan doğruya bize hitap eden yerler değil midir? (Goethe)

Kitaplar benim sevgili dostlarım, gerçek yol gösterenlerimdir; çünkü iki yüzlülük etmeden bana görevlerimi hatırlatırlar. (Alphonse Daudet)

Kitap yaşamla doludur, bir insan gibi değil bir karınca yuvası gibi. (Ludwig Wittgenstein)

Etiketler : Kitap ile ilgili Kısa sözler, Kitap İle İlgili Mesajlar, Kitap İle İlgili Etkileyici Sözler, Kitap İle İlgili Uzun Sözler, Kitap İle İlgili Güzel Sözler, Kitap İle İlgili Yazılar, Kitap İle İlgili Sözler Tumblr, Kitap İle İlgili Ata Sözleri, Kitap İle İlgili Sözler Facebook, Kitap sözleri anlamlı, Kitap İle İlgili Cümleler
Kitap İle İlgili Ata Sözleri, Kitap İle İlgili Cümleler, kitap ile ilgili etkileyici sözler, kitap ile ilgili güzel sözler, kitap İle ilgili kısa sözler, Kitap İle İlgili Mesajlar, Kitap İle İlgili Sözler Facebook, Kitap İle İlgili Sözler Tumblr, kitap İle ilgili uzun sözler, kitap ile ilgili yazılar, Kitap sözleri anlamlı
Kitaplar İle İlgili Sözler, Kitaplar İle İlgili Sözler Resimli, Kitaplar İle İlgili Sözler Kısa, Kitaplar İle İlgili Sözler Facebook, Kitaplar İle İlgili Sözler Twitter, Kitaplar İle İlgili Sözler Anlamlı, Kitaplar İle İlgili Sözler Uzun
Sizinde Aklınızda Güzel Sözler Varsa Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz.
Yorumlar