Atasözleri ile ilgili En Güzel Sözler

• Atasözleri ile ilgili Çok Güzel Sözler •


"Cennet annelerin ayakları altındadır (Anne Cennet kapılarının ortasındadır). atasözünün açıklaması ve anlamı: Bir Hadis-i Şeriftir. Annelik kutsaldır. Anne, hiçbir çıkar...»"

» Anne ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
"Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. atasözünün açıklaması ve anlamı: Kimi meseleleri üstü kapalı, bazı ipuçları vererek şöyle bir anlatmak zorunluluğu hasıl olur....»"

» Anlam ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
"Ameli boynuna, semeri sırtına. atasözünün açıklaması ve anlamı: Islah olmasından, yola gelmesinden ümit kesilen kişi, tarikatta "yolsuz" ve "düşkün" kabul edilir ve hakkında bu...»"

» Amel ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
" Boş duranı Allah'da sevmez kul da. atasözünün açıklaması ve anlamı: Çalışmayıp boş duran insanın kendisine ve çevresindekilerine faydası olmaz. Rızkı için çalışmayanı...»"

» Allah ile ilgili atasözleri
» Atasözleri, Dini Sözler
"Cahilin dostluğundan, alimin düşmanlığı iyidir. atasözünün açıklaması ve anlamı: Alim her şeyi bilen kimsedir. Yaptığının sonuçlarını bilir ve katlanır. Kendisi ile dost...»"

» Alim ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
"Alçak uçan yüce konar, yüce uçan (konan) alçak konar (uçar). atasözünün açıklaması ve anlamı: İnsanların toplum içindeki yerlerini tutum ve davranışları belli eder. Kimi insan...»"

» Alçak ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
"Arı, bal yapacak (alacağı, alacak) çiçeği bilir. atasözünün açıklaması ve anlamı: Bazı kimseler, açıkgöz insanlar ve işinin uzmanı olanlar, çıkar sağlayabilecekleri, kazanç...»"

» Alacak ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
"Çıracı olsam ay akşamdan doğar. atasözünün açıklaması ve anlamı: Eski zamanda çıra bir aydınlatma aracıydı, lamba niyetine kullanılırdı. Ay çıktığında ortalık...»"

» Akşam ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
"Akrabanın akrabaya ettiğini akrep etmez. atasözünün açıklaması ve anlamı: Kişiye, akrabaları bazen öyle kötülük eder ki, bunu düşmanları, tanımadıkları bile yapmaz. Çünkü...»"

» Akraba ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
"Akıl akıldan üstündür. atasözünün açıklaması ve anlamı: Her insan aynı anlayış, bilgi ve düşünme yapısına sahip değildir. Bizim aklımıza gelmeyen, bir başkasının aklına...»"

» Akıl ile ilgili atasözleri
» Atasözleri
Atasözleri ile ilgili Sözler ile ilgili aramalar atasözleri komik  eski türk atasözleri  dünyanın en güzel atasözleri  türkiyenin en güzel atasözleri  türkçe atasözleri  atasözleri anlamlı  anlamlı atasözleri resimli  atasözleri örnekleri
Sizinde Aklınızda Güzel Sözler Varsa Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz.
Yorumlar