Anne ile ilgili Atasözleri

• Anne ile ilgili En Güzel Atasözleri •


Cennet annelerin ayakları altındadır (Anne Cennet kapılarının ortasındadır).

Bir Hadis-i Şeriftir. Annelik kutsaldır. Anne, hiçbir çıkar gözetmeksizin yavruları için bir ömür fedakarlıklar yaparken, o yavrular büyüdüklerinde annelerine karşı nankörlük ederse, Allah (C.C.) bu kişileri cezasız bırakmaz. Bu dünyada manen huzurlu olmak için, anne rızası, baba duası almak çok önemlidir.

"Ana ailenin güneşidir. Bir ailede o olmazsa orada büyüyen çocuklar gölgede kalmış meyveler gibi olgunlaşmazlar. Hiçbir insan,kollarında bir çocuk tutan anne kadar çekici ve birkaç...»"

"Bana iyi analar veriniz, size iyi vatandaşlar vereyim. Ana ailenin güneşidir. Bir ailede o olmazsa orada büyüyen çocuklar gölgede kalmış meyveler gibi olgunlaşmazlar. Dünyada her...»"

"Yaşamda ki diğer güzel şeylerin çoğu, ikişer, üçer düzinelerle ve yüzlercedir. Sayısı gül, yıldız, gün batımı, gökkuşağı, kardeş, hala ve kuzen vardır ama ANNE ve BABA...»"

"Ana baba iyi terbiye almışlarsa, çocuklarda terbiyeli olur. İlk başta anne-babalarımızın çocukları, sonra çocuklarımızın anne-babası oluruz. Daha sonra anne-babamızın...»"

"Bana iyi analar veriniz, size iyi vatandaşlar vereyim. Hiçbir insan,kollarında bir çocuk tutan anne kadar çekici ve birkaç çocuk arasındaki bir anne kadar saygıya layık...»"

Anne ile ilgili Atasözleri ile ilgili aramalar Anneyle ilgili atasözü  Baba ile ilgili atasözleri  Anne ile ilgili Deyimler  Annenin önemini belirten atasözleri  Anne ile ilgili deyimler ve özdeyişler  Anne atasözleri Komik  Anne ile ilgili sözler  Büyük sözü dinlemek ile ilgili atasözleri
Ana veya Anne ile ilgili Başlayan Atasözleri ve Anlamları
Sizinde Aklınızda Güzel Sözler Varsa Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz.
Yorumlar